Waarom jij zou moeten kickboksen bij WLC Trainingen in Mijdrecht

Waarom jij zou moeten kickboksen bij WLC Trainingen

By Marjolein - WLC Trainingen | Groepslessen

feb 19

WE GEVEN JE 10 redenen 

Wat is één van de stoerste sporten die je kunt beoefenen? Juist, kickboksen!
Dan hebben we het niet over wedstrijden maar lekker aan de conditiewerken met behulp van de bokszak. Je kunt ook duo trainingen doen dan houdt je tegenstander een kussen vast waar je op moet slaan en trappen of je gaat sparren met elkaar. Met kickboksen gebruik je dus je handen en voeten en dat maakt het juist zo leuk en uitdagend!

Kickboksen is een enorm intensieve training en het is dan ook de ideale manier om overtollig vet te verbranden. Het is een total body work-out waarbij je al de spieren in je lichaam gebruikt. Je spant zelf spieren aan waarvan je niet eens wist dat je ze had. Door de hoge intensiteit worden pieken in je metabolisme bereikt, wat ervoor zorgt dat je veel calorieën verbrandt.

Hier komen  onze 10 redenen waarom jij zou moeten kickboksen bij WLC Trainingen!


  1. Verbranden.  Je verbrandt per intensieve kickboks workout (van 1 uur) tussen de 400 en 800 calorieën. Yihaa!
  2. Kracht. Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam. Dus ook een strakke, toned body is het resultaat van flink kickboksen.
  3. Verdediging. Je zelfvertrouwen kan er van groeien. Door stoten op te vangen, gericht te leren trappen weet je waar je toe in staat bent en dat je niet klein te krijgen bent.
  4. Conditie. Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om het een uur vol te houden.
  5. Kennis. Onze vaste trainer Ron is SKMO gecertificeerd kickbostrainer. Dat wil zeggen dat hij een rijks erkend trainer is. Daarbij begeleidt hij verschillende wedstrijdvechters zowel voor, tijdens, als na hun toernooi. Ron kan iedereen de fijne kneepjes van het kickboksen bijbrengen door zijn ruime ervaring en kennis met je te delen. Dit is zo belangrijk want kickboksen lijkt heel makkelijk, maar is met een slechte trainer zeer blessure gevoelig
  6. Sixpack. Je gebruikt alle spieren. Maar vooral de spieren rondom je core worden belast. Je moet steeds indraaien en alle kracht komt eigenlijk uit je buik. Probeer dat maar eens te doen met een slappe buik.
  7. Explosiviteit. Door de explosiviteit van de training train je ook je hart en vaatstelsel. Dat is dus overal goed voor.
  8. Andere spieren. Je traint dus ook andere spieren en bewegingen dan bij klassieke cardio sporten zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. Omdat de bewegingen, als het goed is, niet alledaags zijn (je slaat niet dagelijks iemand in elkaar hoop ik) train je dus andere bewegingen.
  9. Afreageren. Beetje geïrriteerd om die vervelende collega? Loopt je hoofd over van gedachten? Heb je je kapot geërgerd aan het verkeer? Met kickboksen verzet je je gedachten. Je slaat letterlijk alles van je af en daarna ben je helemaal zen.
  10. Sociaal. Bij WLC is het altijd gezellig. Je traint met een gezellige groep mensen die zin hebben om een uur keihard te werken, maar ook met elkaar te lachen. Het maakt niet uit hoe goed je bent, hoe je er uit ziet of hoe oud je bent. Iedereen komt met 1 doel; een leuke les waarbij resultaat voorop staat.


Wij bieden verschillende kickbokslessen aan.  Zo hebben we kickbokstrainingen, maar ook conditietraining en een techniek/conditieles.
Tijdens deze laatst genoemde les neemt Ron de technieken met je door zodat je met goede techniek mooie stoten en trappen kunt maken. Ideale les voor beginners, maar ook voor gevorderden die meer uit hun trainingen willen halen. Want met een betere techniek behaal je meer resultaat.

Bij WLC Trainingen kun je altijd een gratis proefles aanvragen. 

Kom de lessen van Ron zelf ervaren. Ervaar dat je les krijgt van een prof, een echte kickbokstrainer en niet van iemand die zijn diploma bij een pakje boter heeft gehaald.